Jdi na obsah Jdi na menu
 


mlčeti-zlato....?

15. 1. 2013

Mlčeti je někdy zlato...

Důvěřuj, ale prověřuj. Tak zní jedno z mnoha přísloví, která platí nejen mezi partnery. Přináším několik postřehů, vystihujících záležitosti, které by měly zůstat tajemstvím, i když si s partnerem říkáte všechno.

Žárlivost. Je přirozené, že ve vztahu, kde se dva milují, existuje zdravá dávka žárlivosti. Ta totiž oběma stranám lichotí – pokud je přiměřená. Opačná situace nastane, když žárlivost přibývá. Každého to s odstupem  času začne otravovat. A nikomu není příjemné, když se na něho nepřiměřeně žárlí, hlavně, když je jeho svědomí čisté.

Zdravotní problémy. Netvrdíme, že partnerovi nesmíte říct o svých zdravotních problémech, právě naopak. Důležité je, jakým způsobem mu to povíte. Hlavně, když jde třeba o zažívací problémy. Nesnažte se svůj problém vykreslovat příliš realisticky, ani vás přece nezajímá každá vteřina, kterou vaše láska na toaletě strávila.

Minulost. Mnozí tvrdí, že na vztahu jsou nejkrásnější začátky. Ty se spojují s intenzivnějším vnímáním toho druhého, poznáváte se. Každý by si měl v této souvislosti uvědomit, že co bylo, to bylo. I když je vaše minulost třeba opravdu zajímavá, neměla byste o ní vyprávět všechno.

Sny. Neříkejte partnerovi dva typy snů. Ty, ve kterých prožíváte milostná dobrodružství s jinými, a ty, ve kterých právě váš partner vystupuje jako ten  zlý.

Peníze. Muž pochopí muže, že si místo auta se základní výbavou koupil model se všemi technickými vymoženostmi této doby. Žena zase pochopí ženu, když za sadu značkové kosmetiky zaplatí z manželova účtu několik tisícovek. Výpis z účtu je potřeb a skovat, aby se to nedozvěděl. Stejně tak i skutečná cena auta se za jistých okolností dá utajit. Pointou je, že co oči nevidí, srdce nebolí.

A pamatujte si: udržením tajemství si zachováte nejen punc zajímavosti, ale i pevnou půdu pod nohama

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář